Veel mensen hebben behoefte aan een moment van bezinning voor de werkweek begint. Maar naar de kerk gaan op zondagmorgen past niet bij hen. Het tijdstip is te vroeg, de dienst of de preek te lang, de aandachtsspanne te kort, de verstilling te beperkt. Daarom is er in de Kloosterkerk ‘Zin op zondagmiddag’: een liturgisch moment met ruimte voor bezinning op zondag, steeds om 17.00 uur.

Vaak speelt muziek daarin een belangrijke rol. Het komend jaar staan er allerlei soorten activiteiten geprogrammeerd, waaronder Choral Evensongs, vespers en muziek voor de 40-dagentijd: samen vormen ze de activiteiten van Zin op Zondagmiddag, doorgaans op de tweede zondag van de maand. Nadere informatie over deze activiteiten is te vinden in de maandelijkse Kloosterkerk Nieuwsbrief.

2018

9 september Evensong m.m.v. Choral Voices o.l.v. Daniel Rouwkema & Geerten van de Wetering (orgel)

14 oktober Dominicaans Vesper m.m.v. Pater Leo Raph. A. de Jong o.p.

11 november Evensong m.m.v. Kloosterkerkkoor o.l.v. Daniel Rouwkema & Geerten van de Wetering (orgel)

9 december Kaarslichtvesper m.m.v. Vocaal Ensemble Magnificat o.l.v. Daniel Rouwkema & Jan Pieter Lanooy (orgel)

2019

13 januari Evensong 10 februari Ich habe genug (BWV 82) – J.S. Bach, bassolocantate voor Maria Lichtmis