Van het jeugdwerk

Nog maar een paar weken en dan begint de zomervakantie. Hebben jullie al een bestemming? Blijven jullie in Nederland of gaan jullie over de grens? Gaan jullie kamperen of in een huisje verblijven? Gaan jullie naar de zee of naar het bos? Wat je ook gaat doen, het zal vast heel leuk en ontspannend worden.

Zo lijkt het ook in de kerk te gaan met zomertijd. Gezinnen zijn met vakantie of genieten van hun vrije tijd. Je weet nooit wie er komt en of er iemand komt. De vaste structuur wordt een beetje losgelaten en de routine doorbroken. Is dat erg? Nee, natuurlijk niet! We hebben er allemaal behoefte aan en dat is goed.

En wat gebeurt er als je structuur loslaat? Dan ontstaat er ruimte. Ruimte voor creativiteit. Een creativiteit zoals alleen kinderen die kunnen hebben. Wars van conventies en afspraken. Alles kan en alles mag. De zomer is bij uitstek een tijd die ruimte geeft. Zomertijd is knutseltijd. Dat is ook wat wij deze zomer tijdens de kinderdiensten zullen gaan doen.  We gaan knutselen. Knutselen met alles wat de kinderen het afgelopen half jaar hebben binnen gekregen en bewaard. Ruimte geven aan creativiteit. Zoeken naar manieren waarop zij zichzelf het beste uit kunnen drukken. Kleuren, vormen, bewegen, muziek….

Namens het jeugdwerk wensen wij jullie een mooie zomer toe!

Gilbert Laurens