De afgelopen periode hebben we verhalen van een aantal ‘powervrouwen’ gehoord. Ook was er weer Godly Play. Zondag 25 oktober is het verhaal van Ester verteld en hebben de kinderen gehoord wat het Poerimfeest is en hoe het wordt gevierd. Door de nieuwe Coronamaatregelen mogen er nog maar 30 mensen naar de kerk. Daardoor kunnen er ook niet meer zoveel kinderen naar de kerk komen. Daarom komen wij naar jullie toe!
De komende week zullen bij een heel aantal kinderen tasjes worden gebracht met verhalen, knutsels en zelfs een recept. We zouden het heel erg leuk vinden als jullie ons weer blij willen maken met een foto van jullie knutsel, jullie appelmoes of van jullie hart. De foto’s kunnen gestuurd worden naar jeugdwerk@kloosterkerk.nl

De eerste drie zondagen van november zijn namelijk bijzondere zondagen. De eerste zondag zijn we in gedachten bij alle mensen die het afgelopen jaar zijn gestorven. Zondag 8 november is ook een bijzondere zondag. Dan gaat het over vergeving. Dat is wel een moeilijk woord. Jezus heeft geprobeerd dat woord aan de mensen uit zijn tijd uit te leggen met behulp van een gelijkenis. De zondag daarna is de oogstdienst. Dan danken we God voor alle goede en mooie dingen die we hebben, in het bijzonder ons dagelijks eten.

Dan is het al bijna eind november en begint de adventstijd. We zijn er al druk mee bezig en hebben daar heel erg veel zin in. Daarover meer in de volgende Nieuwsbrief!
Gilbert Laurens en Marchien Holtrop
Jeugdouderlingen