In verband met de richtlijnen die door onze regering zijn afgekondigd om het coronavirus te bedwingen, is besloten deze bijeenkomst te annuleren. 

 

De muziek van Bach inspireert en raakt je in het hart….

De Stichting Cantatediensten Kloosterkerk biedt u opnieuw de gelegenheid om enkele workshops bij te wonen. Deze geven u de bagage om de cantates van Bach met meer begrip te kunnen beluisteren.

J.S. Bach schreef elk van zijn ca. 200 cantates voor een bepaalde zondag of kerkelijke hoogtijdag. Door de cantates te beluisteren met het kerkelijk jaar mee, beleef je mee hoe Bach de thema’s en lezingen van iedere zondag en feestdag muzikaal verwerkt. 

Maak het begin van de repetitie met koor en orkest van de Residentie Bach Ensembles mee, en luister vervolgens naar een inleiding door een deskundige op het gebied van de cantates en Johann Sebastian Bach.

Drie zaterdagen in 2020, van 16.00 – 18.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur)

25 januari 2020          Ad de Keyzer – Bach en het Woord

22 februari 2020        Sytze de Vries – Het huwelijk van woorden en noten

28  maart 2020          Wim Faas – De Meininger Bach

Toegangsprijs incl. consumpties € 10,00.

Kloosterkerk, Lange Voorhout 4 (ingang kosterij), Den Haag.

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de RBE.

 

Zaterdag 28 maart 2020, 16.00 – 18.30 uur

Ingang Kosterij Kloosterkerk, Lange Voorhout 4, open vanaf 15.30 uur

Toegangsprijs: € 10,– inclusief consumpties.

 

28 maart 2020  – De Meininger Bach

Cantate 45 ‘Es ist dir gesagt, Mensch, was gut ist’, heeft de structuur van cantates van Johann Ludwig Bach. Wie was deze achterneef van Johann Sebastian? Hoe komt het dat deze laatste zijn werk zo waardeerde en waarom voerde hij in 1726 achttien (18) cantates van hem uit? Zijn er nog meer familiebanden met deze Bach uit Meiningen en hebben zij nog meer talenten? Genoeg stof voor een boeiende lezing met prachtige muziek!

Wim Faas (1959) Wim Faas is vader, opa, verpleegkundige, hardloper en Bachliefhebber. Hij schreef drie boeken over Bach, waarin de rode draad steeds is: de mens Bach, zijn tijd en levensomstandigheden waarbinnen zijn composities zijn ontstaan. ‘Dansen met Bach’ en ‘Alla maniera Italiana’ schetsen Bach tegen de achtergrond van respectievelijk de Franse en Italiaanse barok. Zijn nieuwste boek ‘Johann Sebastian Bach, zijn land, zijn tijdgenoten’ handelt over het toenmalige Duitsland en personen waarmee hij heeft geleefd en gewerkt.

www.wimfaas.com