Op 8 januari j.l. nam de gemeente afscheid van Dirk van Woerkom, die na ruim 30 jaar als koster van de Kloosterkerk werkzaam te zijn geweest, met pensioen ging. Na de cantatedienst waren er koffie, thee, lekkernijen en broodjes en vooral gelegenheid om Dirk de hand te schudden.  

Van 13.30 uur tot 15.30 uur vond een korenfestival plaats – een suggestie van Dirk zelf – onder enthousiaste leiding van Geraldine Schutten en Marc Tempelaars. Zes koren gaven acte de presence: de Schola Cantorum Gregoriana en het Projectkoor Musica Sacra onder leiding van Hans Jansen, het Residentie Bachkoor en het Residentie Kamerkoor onder leiding van Jos Vermunt, het Haags Matrozenkoor onder leiding van Peter van der Leeuw en het Kloosterkerkkoor onder leiding van Daniël Rouwkema. Geerten van de Wetering verraste met een favoriet stuk van Dirk op het orgel. En de gemeente weerde zich met een ‘loflied’ op Dirk. 

Natuurlijk waren er toespraken: Ilja de Weerd, Marc Blom, Rienk Lanooy en Nel Nagel namen het woord. Verder: bloemen en cadeaus, waaronder een prent van de Kloosterkerk en een glas-in-lood raam nog stammend uit de Duinoordkerk. ‘Last but not least’ stelde de gemeente Dirk in staat tot een droomreis door middel van een fors geldbedrag. Het feest werd afgesloten met een drankje en een hapje. 

Foto´s – Gerhard van Roon en Hijme Stoffels