Door alle coronaperikelen staat ook de bibliotheek helaas op een laag pitje.

Maar achter de schermen is er wel een en ander gebeurd. Zo zijn de gegevens over de bibliotheek op de website van de kerk uitgebreid. Ook is de catalogus geactualiseerd, zodat die nu alle boeken uit de collectie bevat. Neemt u gerust een kijkje op www.kloosterkerk.nl/bibliotheek-kloosterkerk.

Dit is een nieuwe link. Op deze pagina zullen ook toekomstige boekbesprekingen terug te vinden zijn. Zoekt u oudere, eerder in de Nieuwsbrief verschenen, boekbesprekingen, dan vindt u die door in het zoekveld op de homepage van de Kloosterkerk “bibliotheek” in te typen. Het stukje op de website is helaas ingehaald door corona. Op dit moment is nog onduidelijk wanneer de bibliotheek weer in de kerk bij de welbekende bibliotheektafel present kan zijn. Dat betekent dat er geen boeken mogen worden teruggebracht en geen boeken kunnen worden geleend. Bewaart u de boeken die u hebt geleend dus alstublieft nog even! U hoort wanneer inleveren weer kan. Wat u wel kunt doen is de de catalogus alvast eens bekijken. Het is dan handig te weten dat u in de catalogus op verschillende manieren kunt zoeken: op auteur, op titel, op trefwoord. U kunt de lijst eenvoudig sorteren door op deze categorieën door te klikken op het pijltje naast de kop van de desbetreffende kolom en vervolgens de gewenste volgorde te kiezen. Daarna is het een kwestie van scrollen naar de gewenste auteur, titel of trefwoorden.

Uiteraard hopen wij u gauw weer bij de bibliotheektafel te kunnen ontmoeten en u dan weer als vanouds van dienst te kunnen zijn!

De bibliotheekcommissie