Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Johannes Passion

31 maart 2023 | 20:00 - 22:00

Johannes Passion

Deze theatrale uitvoering op 31 maart in de Kloosterkerk is een totaalervaring voor ogen en oren. In de enscenering van Marc Pantus komt de vertrouwde muziek op nieuwe wijze tot leven. Door de ruimtelijke werking van dramatiek, beweging en licht wordt de luisteraar meegenomen in een zintuigelijke en intense uitvoering die je echt raakt.

Spannende dingen!

Marc Pantus, regisseur van deze spannende uitvoering, zegt: “In de Johannes Passion wordt weinig getreurd en niet gedraald. Bach koos voor deze passie voor een dramatische en theatrale benadering. De scènes met Christus, Pilatus en het volk zijn dynamisch, ze volgen elkaar in hoog tempo op en zijn bij uitstek theatraal. Er zijn dus veel aanknopingspunten voor een scenische versie van de Johannes. In mijn enscenering van de Johannes Passion maak ik gebruik van licht, maar meer nog van duisternis. Het koor doet heel spannende dingen! Met minimale middelen en maximaal respect voor de muziek bereikt het koor een groot effect”.

Uitvoerenden van de Johannes Passion

Residentie Kamerkoor, Residentie Bachorkest, Sopraan Martha Bosch, Alt Talitha van der Spek, Tenor

David de Winter, Bas Joris van Baar, Evangelist Clemens Löschmann, Christus Bert van de Wetering, dirigent Jos Vermunt en regie Marc Pantus.

Kaartverkoop

Kaarten voor de Johannes Passion zijn te koop via https://www.bachensembles.nl

 

Gegevens

Datum:
31 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: