Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing en Lunch

februari 20 | 10:30 - 13:30

Lezing en Lunch dinsdag 20 februari

Lawrence of Arabia! Hoe het verleden doorwerkt in het heden!
Het boeiende en avontuurlijke leven van Lawrence of Arabia lijkt nu welhaast actueler dan tijdens zijn eigen leven. De al decennia zich voortslepende conflicten in het Midden-Oosten zijn goeddeels terug te voeren op de wijze waarop het Midden-Oosten na WO1 ruwweg is verdeeld tussen Engeland en Frankrijk. De pogingen van T.E. Lawrence om een Arabische staat mogelijk te maken, sneuvelden. En de (trieste) gevolgen daarvan zien wij nu dagelijks aan ons voorbij trekken. In deze lezing probeert Jielis van Baalen de lijnen vanuit het verleden tot het heden door te trekken en te verhelderen.


Onder meer voor de catering willen we graag het aantal deelnemers weten. Daarom vragen wij om u vooraf aan te melden via email: lezingenlunch@gmail.com. Uw deelname wordt dan genoteerd, maar u ontvangt geen bevestiging. Als u niet beschikt over email, dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden bij Bert Schellekens op nummer 06-48948835.
In de crypt is plaats voor maximaal 30 gasten; dus meldt u snel aan.
Inloop vanaf 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. De bijdrage is € 10,00 contant, maar het mag ieder ander bedrag zijn.

Lezing en Lunch biedt een combinatie van een lezing, een lunch en de ontmoeting. De lezingen worden, met beeld, door deskundige sprekers gegeven. Zeer verschillende onderwerpen komen aan bod. Ze worden in een later stadium aan de agenda toegevoegd.
De lezing begint om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur. Daarna lunch. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 10,00 per bijeenkomst, maar dat mag ieder bedrag zijn.

20 februari, 19 maart, 23 april, 4 juni, 9 juli (excursie).

Gegevens

Datum:
februari 20
Tijd:
10:30 - 13:30
Evenement Categorie: