Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing en Lunch

juni 4 | 10:30 - 13:30

Met het Woord onder de wapenen

Ds. Jan Tom Schneider komt ons vertellen over zijn ervaringen en dilemma’s als predikant in het leger. Een samenvatting:
Hebt u ook leren schieten, dominee?’ Deze vraag is me vaak gesteld tijdens mijn bijna 30 jaren werken als predikant binnen de krijgsmacht, als geestelijk verzorger voor militairen en hun thuisfront. ‘Natuurlijk,’ was dan mijn antwoord, ‘alleen mikken wij altijd op het hart!’
Op 4 juni hoop ik enig beeld en geluid te kunnen geven bij het wel en wee van een dominee onder de wapenen. Wat is het leger voor een wereld vanuit mijn perspectief? Voor welke uitdagingen stond ik en welke kansen zijn er voor een geestelijk verzorger in de hiërarchie van het leger?
Onder meer voor de catering willen we graag het aantal deelnemers weten. Daarom vragen wij om u vooraf aan te melden via email: lezingenlunch@gmail.com. Uw deelname wordt dan genoteerd, maar u ontvangt geen bevestiging. Als u niet beschikt over email, dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden bij Bert Schellekens op nummer 06-48948835.
In de crypt is plaats voor maximaal 30 gasten; dus meldt u snel aan.
Inloop vanaf 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. De bijdrage is € 10,00 contant, maar het mag ieder ander bedrag zijn.

Lezing en Lunch biedt een combinatie van een lezing, een lunch en de ontmoeting. De lezingen worden, met beeld, door deskundige sprekers gegeven. Zeer verschillende onderwerpen komen aan bod. Ze worden in een later stadium aan de agenda toegevoegd.
De lezing begint om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur. Daarna lunch. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 10,00 per bijeenkomst, maar dat mag ieder bedrag zijn.

dinsdag 3 oktober, 7 november, 12 december, 16 januari, 20 februari, 19 maart, 23 april, 4 juni, 9
juli (excursie).

Gegevens

Datum:
juni 4
Tijd:
10:30 - 13:30
Evenement Categorie: