Door de aanscherping van de covid-19 regels, is deze bijeenkomst afgelast.

Wie of wat is de mens eigenlijk? Wie de boeken van Yuval Noah Harari of Dick Swaab leest, kan de schrik om het hart slaan. Binnenkort bestaat de mens in haar/zijn huidige vorm misschien niet eens meer, omdat we regelmatig worden ‘ge-update’, of omdat onze genen zo zijn aangepast dat wij niet meer ziek worden, of slechts heel langzaam oud.
Toch is het de vraag of we uit het werk van Swaab of Harari wel een goed beeld krijgen van wie de mens is. Dat we het menselijk gen-profiel steeds beter kunnen ont cijferen staat vast, maar wat is daarmee gewonnen? In hun speurtocht naar het wezen van de mens hebben diverse grote denkers het over een heel andere boeg gegooid.
Tijdens de bijeenkomsten gaan we in op het onbewuste, het droomleven, de creativiteit en de bezieldheid van de mens. Ook zullen we het hebben over de dia – lo gische spanning waarin elk mens staat, een spanning tot iets of iemand anders.
Wie met al deze aspecten kennis maakt, is niet alleen minder van slag van het materialistische mensbeeld dat Swaab of Harari impliciet uitdragen. Hij/zij beschikt ook over mogelijke criteria om na te denken over voorgenomen mens-verbeterende technieken binnen de wetenschap.

De bijeenkomsten worden begeleid door Dr. Rico Sneller en zijn goed te volgen voor wie zich enige denkinspanning wil getroosten. Er is ruimschoots gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wanneer: Kloosterkerk, donderdag 5, 12, 19 en 26 november, 20.15 uur.