Vacature webredacteur, Nick Morrison

Hou jij van taal en ben jij digitaal onderlegd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken iemand die op maandelijkse basis onze website up-to-date houdt. Hiervoor plaats je aangeleverde artikelen op de website en zet je belangrijke evenementen in de slider op de homepagina.


Dit zijn jouw taken als vrijwilliger voor de website 

De teksten die op de website komen, hoef je niet zelf te schrijven. Aan het eind van de maand krijg je alle artikelen van de nieuwsbrief en magazine de Klooster aangeleverd. Deze kunnen ingepland worden op de website. 

Hiervoor maak je eerst een planning: welke artikelen hebben een belangrijke datum? En welke artikelen hebben niet zo’n haast om online te komen? De artikelen worden op vaste dagen gepubliceerd en jij mag de volgorde bepalen. 

Vervolgens komen de artikelen online en wordt er gelet op de opmaak. Een lange tekst leest lekkerder met foto’s en video’s tussendoor. De foto’s zijn al geregeld, je hoeft ze alleen nog in de tekst te zetten.

Na de artikelen kijk je ook nog even naar de slider op de homepagina. Zijn er de komende tijd evenementen of belangrijke aankondigingen? Die mag je in de slider zetten.


Jouw skills als vrijwilliger voor de website:

Als vrijwilliger voor de website bij de Kloosterkerk heb je een aantal skills nodig. Beheers je ze nog niet, maar wil je ze wel graag leren? Dat is geen probleem, we helpen je graag. 
Jij bent goed in:

  • Overzicht houden; welke artikelen heb je al geplaatst? En welke moeten nog gebeuren?
  • Plannen; wat is een logische volgorde van de artikelen?
  • Werken met WordPress, of je wil graag leren werken met WordPress.

Zoveel tijd kost de functie vrijwilliger voor de website

Het plaatsen van artikelen kost je maandelijks maximaal twee dagdelen. Je hebt alle vrijheid om zelf te bepalen wanneer je die twee dagdelen werkt. 
Wij zouden graag twee of drie mensen voor deze functie aannemen. Je kan dan bijvoorbeeld om de maand de website bijhouden. Zo ben je minder tijd kwijt én kan je altijd met iemand sparren als je vastloopt.
Kan jij je vinden in deze functie? Laat het ons weten in een mailtje naar redactie@kloosterkerk.nl. We zien graag een motivatie tegemoet waarin jij ons vertelt waarom je dit graag wil doen.