Ook de Kloosterkerk deed mee met het eerbetoon aan de rockband Golden Earring op 11 maart.
Om 17:15 uur exact klonk het nummer Radar Love, uitgevoerd door organist Geerten van de Wetering.

George Kooymans, gitarist van de Haagse band Golden Earring, bracht vorige maand het nieuws naar buiten dat hij de ziekte ALS heeft. Dit betekent het einde van de optredens van de legendarische band. Golden Earring-fans hebben opgeroepen om op 11 maart, de verjaardag van Kooymans, om 17:15 uur massaal de grootste hit Radar Love te laten horen.

Behalve op diverse radiostations werd ook in diverse kerken het nummer Radar Love uitgevoerd. Ook in de Kloosterkerk. Om 17:15 uur werd het nummer Radar Love gespeeld door Geerten van de Wetering. Het is terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Kloosterkerk of via de website van de organist.

Van de Wetering: ‘Het is ontzettend jammer dat deze iconische Haagse band op zo’n manier zijn activiteiten moet stoppen. Ze verdienen een eerbetoon, en ik doe daar als organist graag aan mee. Een orgeluitvoering van Radar Love op het machtige Marcussenorgel van de Kloosterkerk voegt weer een nieuw element toe aan de verschillende uitvoeringen, en laat bovendien de veelzijdigheid van het orgel horen!’

Meer weten over het eerbetoon aan Golden Earring? Lees het nieuwsbericht van Omroep West.