Ongetwijfeld weet u het: er is veel veranderd op het Kerkelijk Bureau. We namen afscheid van Ad en Anneke, dat was al heel moeilijk. We gingen ook verder in een andere organisatievorm. En ook dat is natuurlijk niet altijd eenvoudig. Nu het stof wat gedaald is en het Kerkelijk Bureau weer fijn draait, willen we u graag vertellen hoe het er bij ons aan toegaat.

Wie werken er op het KB?

Nog altijd is het op het KB een drukte van belang. Ilja is verantwoordelijk voor de aansturing van het KB en voor de verhuur, een enorme klus. Gelukkig is hij niet alleen. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn er vrijwilligers aanwezig, die zorgen voor alle werkzaamheden, voor de e-mail, voor de telefoon. Zij hebben de taken daarbij verdeeld: Marjan onderhoudt de contacten met alle commissies van de kerk. De afgelopen weken nam ze met de meeste commissies contact op om te zorgen voor goede communicatie. Anneke is actief voor het ordenen van alle papieren en informatie op het KB. Zij maakte de prachtige werkmappen van Anneke Zorn nog mooier en overzichtelijker, houdt zich bezig met de agenda, zal binnenkort gaan beginnen aan het ordenen van de zogenaamde K-schijf (het digitale archief). Haar echtgenoot Alois controleert maandelijks de Nieuwsbrief, met name de agenda.

Ronald houdt zich bezig met communicatie en bijvoorbeeld de website en Peter heeft de afgelopen maanden het vrijwilligersbestand op orde gebracht en het beleid op dat gebied uitgezet. Paul tenslotte is net aangeschoven en ondersteunt – als oud-professional in marketing van non-profitorganisaties – Ilja bij alle activiteiten rond de verhuur. Behalve Peter treft u hen allen op de groepsfoto aan.

Eigenlijk zijn we er dan nog niet natuurlijk: er zijn vrijwilligers actief voor o.a. de ledenadministratie, voor de liturgie, voor de financiële administratie, voor de telcommissie. En – last but not least – onze kosters zijn uiteraard ook nauw betrokken bij alle activiteiten van het KB. We overleggen regelmatig met elkaar, in groepen van verschillende samenstelling. Heel nuttig en heel gezellig.

Verhuur van de kerk

Bij zijn aanstelling heeft Ilja uitdrukkelijk de opdracht gekregen te gaan werken aan het vaker verhuren van (zalen van) de kerk. Waarom doen we dat eigenlijk? Omdat we graag ons prachtige monument willen gebruiken, de mogelijkheden willen delen met anderen. De Kloosterkerk is een heerlijke concertkerk, een fijne rustige plek om te vergaderen, een stijlvolle ruimte voor een receptie. We doen het om onze kerk meer open te stellen. Een plaats te laten zijn midden in de stad, waar mensen leven en werken met elkaar. En tenslotte: de verhuur draagt bij aan een gezonde financiële situatie. Dat is uiteraard geen op zichzelf staand doel, maar een voorwaarde om onze gemeenschap te kunnen laten floreren.

Spin in het web

Van harte hopen wij dat het Kerkelijk Bureau de spin mag zijn in het web van de Kloosterkerk. U kunt ons altijd mailen, van dinsdag tot en met vrijdag zijn wij van 10 – 12 uur ook telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en opmerkingen. We zouden het fijn vinden als u meedenkt over mogelijke verhuur en het met Ilja bespreekt. We hopen dat u het ons laat weten als u vragen hebt of wensen, dat u meedenkt en ons een berichtje stuurt als er iemand aandacht behoeft zodat wij dat door kunnen geven, dat u ons aanspreekt op zondagmorgen als er iets is waar we samen aan kunnen werken. Kortom: we hopen dat u ons weet te vinden en dat het Kerkelijk Bureau een plaats mag zijn waar iedereen zich welkom weet.

Met een hartelijke groet,

Gerda Hoekstra-Vermunt, Kerkrentmeester personeel

Foto (van links naar rechts):

Ronald van Bochove

Anneke van Leusden