In de Lutherse kerk in Den Haag kan tot en met 14 februari de Vredeswand worden bezocht.

De Vredeswand zelf bestaat uit 298 Vredeshuisjes, één voor elk slachtoffer van de aanslag op de MH17. In eerste instantie is deze wand een dankbetuiging aan de heer Joep Lange en zijn medisch team, die bij deze aanslag om het leven kwamen. De initiator : “Met deze unieke wand geven wij een signaal af. Het is een monument om de kwetsbaarheid van onze vrijheid, onze vriendschap en de vrede te benadrukken.  Met dagelijks oorlogen, bloedige conflicten, aanslagen, verharding en met tientallen miljoenen mensen op de vlucht is er ook de Vredeswand. Een tegengeluid.”

Bezoekers kunnen een boodschap achterlaten in één van de vredeshuisjes en in het aandachtcentrum een kaarsje branden en eventueel een boodschap opschrijven. Bezoekers worden ontvangen door vrijwilligers, met volop gelegenheid tot ontmoeting en gesprek.

De Vredeswand is tussen 2 en 14 februari dagelijks te bezoeken. De kerk aan de Lutherse Burgwal 9 is open van 12.00-16.00 uur. Meer informatie over dit initiatief kunt u nalezen op: www.298vredeshuisjes.nl