De redactie ‘organiseert’ voor iedere nieuwsbrief een column. De meeste maanden lukt dat uiteindelijk wel. De Kloosterkerk telt tal van leden met een interessant verhaal, en zij zijn vrijwel zonder uitzondering bereid hun persoonlijke ervaring of mening te delen. Alleen de vakantiemaand juli wil wel eens problemen opleveren. Kennelijk is iedereen dan met zijn hoofd ergens anders, letterlijk of figuurlijk. Vandaar dat de redactie zichzelf maar in de planning zet. Vorig jaar kreeg de redactie als het ware een column in de schoot geworpen. Zij liep namelijk een ‘klompenpad’, waarop zij een ‘verhalenpaal’ aantrof met een mooie fabel van een grootvader-indiaan die zijn kleinzoon over twee wolven vertelde. Tegenwoordig zijn wij allen gewapend met informatietechnologie, dus kon met de mobiel snel een foto worden gemaakt en was de zomercolumn zo goed als klaar. Dit jaar is de redactie nog niet toegekomen aan wandelen. We zwoegen nog met zijn allen op een nieuwe ‘Klooster’, het jaarlijkse blad dat u over enige tijd weer in de bus mag verwachten. Dit jaar is het thema het honderdjarig bestaan van onze gemeenschap. Het wordt weer een mooi blad, maar het kost allemaal wel tijd en dus hebben we nog geen fysieke klompenpaden gezien. De redactie zit echter niet voor één gat gevangen. Zoals gezegd, wij hebben tegenwoordig informatietechnologie en dacht wel even snel via google aan een verhalenpaal te komen. Zoektermen: ‘klompenpad’ en ‘verhalenpaal’. Wie schetste onze verbazing toen we terecht kwamen op de website van de Kloosterkerk bij de column van vorig jaar. De zomercolumn van dit jaar is klaar: alle digitale wegen leiden naar de Kloosterkerk!

Redactie Nieuwsbrief