De zomervakantie is weer voorbij en het jeugdwerk in de Kloosterkerk komt weer op gang. De kinderen zijn al bezig tijdens de dienst om ornamenten te maken die tentoongesteld worden op Open Monumentendag.

Op 4 september 2022 is er een feestelijke dienst voor de kinderen die naar de basisschool gaan en voor hen die starten op de Middelbare School. Zij springen over de rivier! Dit symboliseert de overstap naar de Kinderdienst en naar de Jeugdkapel voor de middelbare scholieren.

Wij kennen niet alle namen van de kinderen die 4 zijn geworden of die naar de middelbare school zijn gegaan. Vind je het leuk om bij deze dienst aanwezig te zijn laat het dan weten via een mail aan jeugdwerk@kloosterkerk.nl

Vanaf september gaat de groep juniorkids van start. Iedere eerste zondag van de maand zal er tijdens de preek voor de 9-11 jarigen een eigen dienst zijn met Verhalen vol geheimen!

Voor gezinnen wordt het extra aantrekkelijk om de eerste zondag van de maand zeker naar de Kloosterkerk te komen! De crèche, het verhaal op het Rode Kleed, de kinderdienst, de Juniorkids en de Jeugdkapel! Voor iedere leeftijd is er dan een aantrekkelijk programma geleid door enthousiaste vrijwilligers. Het is extra leuk voor de kinderen als er in elke groep meerder kinderen zijn. Zo leren zij elkaar beter kennen en wordt het voor hen ook leuker om vaker te komen.

De andere zondagen zal er gewoon crèche en kinderdienst zijn!

In het najaar zullen wij met de kinderen een actie op touw zetten om geld in te zamelen voor de renovatie van de Glas in Loodramen in het koor. Hierover volgt later meer informatie.

Verder wil ik u mee delen dat ik per 1 september mijn functie als jeugdouderling neerleg. Door de hoge werkdruk en personeelskrapte lukt het mij niet om beide taken goed en met voldoening te vervullen. De taken die ik de afgelopen 2 jaar heb gedaan voor het jeugdwerk blijf ik gewoon doen. Dus in die zin veranderd er niet zo veel. Voor de bestuurlijke taken, visie en beleid ten aanzien van het jeugdwerk zal een opvolger gezocht worden. Het bestuur buigt zich nog over de profielschets.

Gilbert Laurens treedt half oktober 2022 af als jeugdouderling. Hij heeft dan 2 termijnen erop zitten en 8 jaar met enthousiasme het jeugdwerk gestalte gegeven, met name voor de bovenbouw groep.

Dankzij de vrijwilligers actief in het jeugdwerk draait het jeugdwerk op volle toeren en staan er voor het najaar leuke activiteiten op de planning.

Hartelijke groet,
Astrid Poot en Gilbert Laurens