Foto: Monica Stuurop

Afscheidscadeau ds. Margreet Klokke

In het diepste geheim hebben de kinderen een cadeau gemaakt voor het afscheid van ds. Margreet Klokke. Vanaf begin januari hebben zij achter de Witte Muur hard gewerkt. Zij hebben een vilten tafelloper gemaakt. Het was niet zomaar een tafelloper. Nee, hij representeerde een bijzonder moment, dat de dominee met de jeugd gedeeld heeft, namelijk: een kerkdienst tijdens een kampweekeinde. Bij deze kerkdienst stond dominee Margreet, in haar toga, onder een prachtig bloeiende appelboom. Deze appelboom is verwerkt op de tafelloper. Tijdens de afscheidsdienst op 4 februari hebben de kinderen het cadeau aan ds. Margreet Klokke overhandigd.

Het cadeau voor ds Margreet Klokke van de kinderen: Een vilten tafelloper met appelboom

LKD vergadering met workshop ‘Creatieve werkvormen’

De Leiding Kinder Diensten komt drie keer per seizoen bij elkaar. Dan nemen we de stand van zaken door, kijken vooruit naar het programma voor de komende periode en laten ons ’toerusten’. Zo ook op 14 februari. Voor het stukje toerusting hadden we deze keer een gast: Sanne Alblas. Sanne is een oud collega van Peter. Samen hebben zij, vanuit het Welzijnskwartier, alle kerkelijk (gelieerde) organisaties in Katwijk mogen ondersteunen. Ons kwam ze de workshop ‘Creatieve werkvormen’ geven. We ontvingen inspirerende handvatten om passende werkvormen bij bijbelverhalen te bedenken!

Sirkelslag YOUNG

Wat was het, op 2 februari, een spannende avond! Met enthousiaste tieners zijn wij de Sirkelslag-strijd aangegaan. Door middel van verschillende spellen ontdekten de jongeren steeds een stukje meer over het bijbelverhaal van Ester. Zij moesten elkaar, bijvoorbeeld, met slagroom een schoonheidsbehandeling geven. Verder hebben de tieners morsecodes ontcijferd om het joodse volk te redden. En hebben zij een eigen overwinningslied moeten componeren. Met elke opdracht konden zij punten verdienen.

In totaal deden landelijk meer dan 7000 jongeren, verspreid over 687 groepen, mee. Van al deze groepen is onze groep uit de Kloosterkerk 207ste geworden! Dat is een mooie prestatie!

Godly Play – Inspiratiedag

Ons Godly Play-team geeft veel energie aan de kinderen. Soms is het ook tijd dat zij opgeladen worden en zelf weer geïnspireerd raken. Speciaal voor hen was er op 10 februari een landelijke inspiratiedag in Westbroek georganiseerd. We beleefden zelf nieuwe verhalen. Deden kennis op over existentiële grenzen. En wisselden onderling ervaringen uit met andere Godly Play-vertellers uit het land. Vol met nieuwe energie konden wij de thuisreis aanvaarden.

Palmpasen – 25 maart

Deze zondag zal de Johannes-Passion van Bach klinken. De dienst zal dan tot ongeveer 13.15 uur duren. Vandaar dat er een extra lange, feestelijke kinderdienst zal zijn. Alle kinderen zijn vanaf 10.00 uur welkom in de Crypt. Daar zullen zij het palmpaasverhaal horen en, onder andere, palmpaasstokken met elkaar gaan maken. Van harte welkom!

The Passion

Op Witte Donderdag, 29 maart, is er traditioneel ’the Passion’. De laatste jaren waren we genoodzaakt, door de afstand, om thuis vanaf de bank te genieten. Dit jaar komt ’the Passion’ eindelijk weer naar het Westen! In de Amsterdam Bijlmer zal het bijbelverhaal van Jezus zich afspelen. Samen willen we hier naartoe gaan! Verdere details over vervoer volgen nog, maar je kunt je wel alvast opgeven. Je kunt meegaan vanaf 12 jaar. Je ouder(s) mogen natuurlijk ook gezellig mee, graag zelfs! Als je/u mee wilt als begeleider: ook van harte welkom! Aanmelden kun je, graag vóór 18 maart, bij Peter van der Beek: jeugdwerk@kloosterkerk.nl

Social Media

Het Jeugdwerk van de Kloosterkerk is ook actief op social media. Via Facebook en Instagram laten we zien wat er zoal gebeurt of staat te gebeuren. Wilt u ook op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Volg ons! Op Facebook zijn we te vinden onder de naam: ‘Jeugdwerk Kloosterkerk‘. En op Instagram onder de naam: ‘kloosterkerkjeugd’.

Mede namens Gilbert en Marchien, Peter van der Beek Jeugdpastor Kloosterkerk