Op zaterdag 16 maart heeft de Kloosterkerk in samenwerking met STEK, de Lutherse en de Doopsgezinde Gemeente deelgenomen aan de Museumnacht Kids. Tussen 16.00 en 22.00 uur kon de Kloosterkerk bezocht worden als onderdeel van het evenement. De Kloosterkerk werd speciaal hiervoor helemaal omgetoverd in nachtelijke sferen.

Iedereen was welkom om te komen spelen en speuren, mee te bouwen aan een enorme sterrenhemel of af te dalen naar de duistere crypte en een eigen hemellichaam te knutselen. Daarnaast konden de kinderen ook luisteren naar het oeroude verhaal over hoe Abraham in het diepst van de nacht zijn toekomst ontdekte. Ook kon er gedanst worden op mysterieuze orgelmuziek. In totaal hebben ruim 180 kinderen de Kloosterkerk bezocht die dag. Wat ons betreft een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Met dank aan allen, die deze avond tot een succes hebben gemaakt!

De bovenbouwgroep(15+) heeft op vrijdag 29 maart een bijeenkomst gehad waarin zij met elkaar de documentaire Spiegeldromen hebben bekeken. Aansluitend was er gelegenheid om hier met elkaar over in gesprek te gaan.

Afgelopen zondag 31 maart is er een begin gemaakt met een speciaal project. Dit jaar is er in de Veertigdagentijd voor beide groepen van de kinderdienst iedere zondag een Godly Play verhaal. Met Palmpasen hebben we een intocht en met Pasen een feestelijke kinderdienst.

Mogelijk dat we ook dit jaar met een afvaardiging van de tieners uit de Kloosterkerk de Passion in Dordrecht gaan bezoeken. Hou daarvoor de berichtgeving op de website en in je appgroep in de gaten!

Gilbert Laurens