“Voor in de kerk hangt een object. Het is nog niet klaar. Op de vier adventszondagen zullen de kinderen tijdens de kinderdiensten aan de hand van thema’s dit object laten groeien, tot het op kerstmorgen in volle glorie straalt boven het pasgeboren kind.”

Op zondagochtend 2 december startte de periode van advent, die de geboorte van het kindje Jezus aankondigt. Op deze vier zondagen vertelden we verhalen van mensen wier leven veranderde. Aan hun leven werd richting gegeven. Bij die verhalen hoorde ook een speciale verwerking. Elke week brachten de kinderen de vruchten van hun werk terug de kerk in. Daar kreeg het werk een plekje vooraan op het liturgisch centrum. Elke week werd ook duidelijker wat die werkjes samen moesten gaan vormen. Op kerstmorgen zal het uiteindelijke resultaat in de kerk zijn te bewonderen.
Dit creatieve adventsproject is mogelijk dankzij de tijd en inzet van Loes Wagter. Zij is al enige tijd een gewaardeerd vrijwilliger binnen het jeugdwerk.

Op zondagmiddag 23 december vieren we in de Kloosterkerk van 16.30 tot 17.30 uur het Kinderkerstfeest. We zingen, terwijl het buiten donker is, in een sfeervol versierde kerk bekende kerstliederen. Ds. Rienk Lanooy verzorgt de inhoud. Het wordt een feestelijk uur, dat wordt afgesloten met warme chocolademelk en rozijnenbroodjes. Behalve kinderen, groot en klein, zijn natuurlijk ook ouders, grootouders en andere belangstellenden van harte welkom om dit feest samen met ons te vieren.

Op dinsdag 25 december, kerstmorgen, zijn jullie allemaal welkom om kerst te komen vieren in de kerk en in de feestelijke kinderdienst.

Namens het Jeugdwerk wensen wij jullie fijne kerstdagen toe!
Marchien Holtrop & Gilbert Laurens