Dit wordt alweer onze laatste bijdrage van 2019.

We hebben in november met een aantal kinderen deelgenomen aan Sirkelslag Kids. Dit is een quiz met allerlei leuke doe- en denkopdrachten aan de hand van een Bijbels verhaal of thema. Het verhaal van Daniel en de Leeuwenkuil stond in deze editie centraal. Wat erg leuk is aan Sirkelslag is dat deze quiz landelijk wordt afgenomen. Je dient via een link in te loggen op het internet. Op de website krijg je dan een film te zien, waarin de verschillende opdrachten worden uitgelegd. De leiding is die avond niet alleen als begeleiding aanwezig maar heeft ook de taak om de opdrachten te beoordelen als een jury. Uiteindelijk gaat het niet om het winnen maar om het plezier van het met elkaar leuke en gekke dingen doen. Volgend jaar zullen we weer deelnemen en we hopen op een iets grotere opkomst dan dit jaar.

Op zondag 22 december vieren we in de Kloosterkerk het Kinderkerstfeest. Deze familiedienst is speciaal toegespitst op kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Natuurlijk zijn jongere en oudere kinderen maar ook tieners van harte welkom. Onze predikant Rienk Lanooy zal in de dienst voorgaan. Verder zullen ook kinderen en tieners uit de Kloosterkerk aan de dienst meewerken. Dus komt allen en neem ook je opa’s, oma’s, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, buurjongetjes en buurmeisjes mee.

In het nieuwe jaar starten we bij de Jeugdkapel (12-15 jaar) in januari met een drietal bijeenkomsten, die we ook wel de Serious Quest noemen. In tegenstelling tot wat er in de Klooster staat, vinden deze bijeenkomsten plaats op zondag 19 en 26 januari tijdens de dienst en op zondag 2 februari met een afsluiting buiten de kerk. Volg de website voor verdere informatie.

Namens  het Jeugdwerk wens ik jullie/u allen fijne kerstdagen toe.

Gilbert Laurens

jeugdouderling