Predikanten
Met deze nieuwe maand gaat dan toch de temperatuur dalen en valt de avond al vroeg. Dan stelt de geborgenheid van een huis gerust en misschien ook wel die van een kerk. Er zijn in elk geval momenten te over geweest, in de Kloosterkerk, om, met de hulp en aandacht van zovelen, van binnen warm te worden in de afgelopen weken: de gedachtenisdienst, het Allerzielenconcert, het kinderconcert over Babar, monumentendagen, een zeer succesvolle verkoping, een museumnacht die honderden deed genieten van de stille ruimte van de kerk en de speling van licht en donker. En er was nog zoveel meer: de veranderende tinten van de bloemen in de vazen, het herstel van de glas-in-loodramen, de beide kosters die, vol Schwung, aan het overdragen zijn.

Bij de diensten De zondagen van de novembermaand bieden plaats aan verschillende rituelen. De kerkdienst van 6 november stond in het teken van het ritueel van Vergeving, om stil te staan bij de heftige emoties die er om dit thema heen kunnen bestaan in ons leven. Ds. Marja Flipse heeft de dienst geleid en Daniel Rouwkema bood met het Kloosterkerkkoor ondersteuning.

Op 13 november vindt de oogstdienst plaats, samen met het Heilig avondmaal, geleid door ds. Rienk Lanooy. Aansluitend is er het gemeenteplatform. Op de middag van de 13e leidt Daniel Rouwkema met het Kloosterkerkensemble een evensong, afgewisseld met gelezen teksten.

Op 20 november sluiten we het liturgische jaar 21/22 af, met de derde zondag van de voleinding. En met de kerkdienst met cantate op 27 november, onder leiding van ds. Rienk Lanooy, begint dan de adventstijd. Dan klinkt cantate ‘Schwingt freudig euch empor’ (BWV 36).

Mede namens ds. Marja Flipse en ds. Rienk Lanooy, een goed najaar gewenst.
Ds. Jan Tom Schneider.