Een tijd van verwachting is aangebroken… Advent.

De verhalen in deze tijd kijken uit naar de komst van de vredestichter…

In de kerk is een grote kijkdoos te vinden waar de kinderen met engelengeduld aan werken. Per week is er meer te zien, wordt het lichter. En met Kerst is het plaatje compleet!

Deze tijd heeft voor mij persoonlijk een extra randje. Het uitkijken naar het nieuwe begin, houdt voor mij ook afscheid nemen in. Per januari heb ik namelijk nieuw werk gevonden in de gehandicaptenzorg in Zwolle. Werk dichterbij huis en meer afgebakend waardoor er – en dat hoop ik – meer tijd en energie ontstaat om met Godly Play in en om Zwolle aan de slag te gaan.

Dat is voor mij iets om naar uit te kijken! Ik heb afgelopen week een heel inspirerende training gehad over ‘Deep Talk’ waarmee ik verhalen kan gebruiken met volwassen groepen zoals in werk-settingen om te inspireren en te helpen zoeken naar verbinding. En in januari ga ik de training volgen om Godly Play-trainer te worden. Een nieuwe ruimte in Zwolle begint vorm te krijgen en ik hoop de fondsen te gaan vinden om de komende tijd die beetje bij beetje te gaan vullen met de materialen voor al die prachtige verhalen.

Spannende, mooie dingen!

Maar er is ook afscheid en terugkijken. Ik heb een bijzondere tijd mogen delen met de Kloosterkerk waar ik enorm dankbaar voor ben! Soms was het zoeken met elkaar, vaker was er verwondering… Kinderen heb ik mogen zien groter worden, prachtige verhalen heb ik verder tot bloei zien komen.

Godly Play in de Kloosterkerk blijft, komend jaar gaat er nog verder in geïnvesteerd worden en ik kijk er naar uit om via de contacten die blijven, te horen hoe het zich verder zal blijven ontwikkelen in de Kloosterkerk.

Hiervoor bieden we komend jaar nog een aantal meer mensen de kans om Godly Play verteller te worden. Leeftijd, man of vrouw, zijn daarvoor geen beperkingen! Tijd er in kunnen en willen steken – een introductiedag en een driedaagse training via SteK – is de enige vereiste.

Als contact met kinderen je inspireert, je misschien wel opzoek bent naar hoe Bijbelverhalen jou opnieuw kunnen verrassen en je betrokken wilt zijn bij een enthousiast team in de Kloosterkerk, kun je je opgeven voor de introductiedag in 2017. Dit kan via jeugdwerk@kloosterkerk.nl

15 januari is er na de dienst gelegenheid om terug te kijken op een bijzondere tijd van samenwerken en afscheid te nemen. Ik kijk er naar uit je daar te zien!

Met hartelijke groet,

Thera Roosenbrand