Vader, dochter, heilige geest –

Frank en Lisanne Bosman

Geloofsgesprekken tussen een theoloog en zijn dochter

Geloofsgesprekken tussen ouders en kinderen zijn kostbaar en vaak ook zeldzaam. De oude taal van de christelijke kerk sluit niet aan bij de beleving van jongeren. Terwijl jongeren vaak juist intense en existentiële vragen over geloof, leven, dood, vergeving en vergelding hebben.

In dit boek gaan een 17-jarige dochter en haar vader, die niet toevallig theoloog is, in gesprek over verschillende geloofsvragen. Hij is gepokt en gemazeld in de wondere wereld van de academische theologie. Zij een puber vol met vragen en meningen. Ze bevragen in een open sfeer elkaars geloof en overtuigingen. Niet altijd heel subtiel, maar wel spontaan, helder en eerlijk. Frank brengt kennis in, Lisanne voorkomt dat het te veel getheoretiseer wordt.

Hoe kun je weten of God bestaat? Kunnen evolutie en schepping tegelijk waar zijn? Hebben andersgelovigen ook gewoon niet gelijk? Heeft Jezus wel bestaan of is alles één grote fantasie? Vragen, vragen, vragen, over geloof, over lijden, over bidden, en dan nog enkele antwoorden. Geen dichtgetimmerde antwoorden, die daarmee dan ook uitnodigen tot eigen reflectie.

Een boek om te lezen, om samen over te praten (met elkaar, met uw (klein)kinderen), voor geloofsgesprekken of om gewoon wat doorheen te bladeren.

Frank G. Bosman is cultuurtheoloog en verbonden aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg. Hij treedt regelmatig in de publiciteit met publicaties, lezingen en als radiocommentator bij o.a. “Dit is de dag”.

Lisanne Bosman zit in de bovenbouw van het VWO en droomt over een artistiek bestaan in Schotland.

De bibliotheekcommissie

Catalogus bibliotheek Kloosterkerk

Raadpleeg de catalogus van de bibliotheek Kloosterkerk