Afgelopen zondag, 22 september, was het zover: het begin van meer dan een jaar feest in de Kloosterkerk! De gemeente bouwt al 100 jaar aan haar toekomst met elkaar. Bouwen is dan ook hét sleutelwoord voor dit jaar; van kinderen tot ouderen, iedereen draagt zijn of haar ‘steentje’ bij.

De kinderen lieten dit mooi zien door letterlijk stenen aan te dragen, en in een glazen vaas te leggen. Er kunnen altijd nog meer stenen/gemeenteleden bij.

Om ook de muzikale kant, die zo belangrijk is in onze gemeente, niet te vergeten, is door Rienk Lanooy, Gerda Hoekstra-Vermunt en Daniël Rouwkema een ‘groeilied’ geschreven en getoonzet. Bij een feest hoort immers een lied. En wat zijn het twee mooie eerste coupletten geworden: ‘Geef dat wij door uw zegen in kerk en stad en wereldwijd in U blijven bewegen’.

Na de zegen en de toespraak van de voorzitter van de Stichting Kloosterkerk, werd iedereen uitgenodigd haar of zijn eigen steen te leggen in het mozaïek van het logo van het jubileumjaar. Het zondagskind legde samen met zijn broer het eerste stuk en velen volgden zijn voorbeeld. We zijn benieuwd naar het eindresultaat.

Als klap op de vuurpijl hadden maar liefst 35 Kloosterkerkers en hun families zich in de keuken ingezet om een taart, cake of ander gebak te maken. Het resultaat zag er geweldig uit, en ze smaakten nog beter! Nogmaals veel dank aan alle bakkers en hun families: Ad, Michiel, Sanne, Leenderd, Mechteld, Astrid, Anneke, Janny, Marijke, Marjolijn, Ria, Wilberdine, Karin, Alexandra, Truska, Sari, Ludolphine, Liesbeth, Dettha, Elianne, Irma, Anneke, Nel, Emmy, Iet, Marielle, Hubertine, Heleen, Leontien, Ursula en Pien.

Dit was pas de eerste zondag van het jubileumjaar. Tot en met december 2020 staan nog meerdere activiteiten op het programma (onder voorbehoud): een Evensong met honderd zangers, een Kloosterkerk festivalweekend in september volgend jaar en een maaltijd met vluchtelingen. Voor de jubileumcommissie was dit in elk geval een erg geslaagde start en wij zien uit naar de rest van het jaar!

Wilt u ook een aandenken aan dit eeuwfeest? U kunt bij de informatietafel in de wandelruimte hemelsblauwe of witte notitieboekjes (€ 5) en biologische katoenen tasjes (€ 2) kopen; de opbrengst komt ten goede aan het jubileum én u heeft een handig en mooi voorwerp.

Namens de jubileumcommissie,

Judith van der Flier