Sterk in werk

Elke donderdag is van 9.00 tot 12.00 uur Clyde Siao in de Kloosterkerk om Dirk te helpen met het werk dat er dan is te doen. De ene keer is dat stapelen en opbergen van stoelen die er nog staan van een recent concert; de andere keer is dat dweilen van de vloer in de Muntkeuken of stofzuigen ergens in de kerk. Er is altijd wel wat te doen in onze grote kerk. Clyde doet dat met veel plezier en grote toewijding. “Ik heb in de Kloosterkerk ‘echt werk’ en dan ook nog eens in zo’n mooi gebouw”, zegt Clyde.
Ook Dirk is blij met Clyde: “Mooi toch dat hij er is! Clyde helpt ons met het werk, dat hij goed doet. Maar ook gewoon door er te zijn, met zijn altijd zonnige humeur”.

De Kloosterkerk is onder de naam ‘Talent werkt’ een samenwerking aangegaan met Philadelphia, een landelijke zorginstelling die o.a. dagbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Philadelphia wil haar cliënten de kans bieden om in de samenleving te participeren. Er worden activiteiten gezocht, waarbij niet de productiviteit voorop staat, maar de omgang met collega’s, en vaak ook met gasten of bezoekers. Dergelijke activiteiten bieden de cliënt dagritme en structuur, die zijn of haar persoonlijke ontwikkeling ten goede komt. Natuurlijk streeft Philadelphia met de ontvangende organisatie naar een win-winsituatie.

Tekst: Emilie Schreuder