De afgelopen weken heb ik me meer kunnen verdiepen in alle activiteiten van de Kloosterkerk. En ik moet zeggen, ik was blij verrast. Wat een leuke mensen heb ik ontmoet en wat gebeurt er veel. Uiteraard hebben we stilgestaan bij alle problemen die er ook zijn. Maar zoals zo vaak in het leven, we besteden veel meer tijd aan problemen dan aan de zaken die goed gaan. Terwijl de laatste ons verder helpen.

Laat ik deze plek ook gebruiken om me aan u voor te stellen. Ik zal immers vanaf 1 augustus de taak van voorzitter van het bestuur van de Kloosterkerk overnemen van Sanne ten Bokkel Huinink. Sinds 1990 woon ik samen met mijn vrouw in Den Haag. Ik ben psychiater van beroep en de laatste vijf jaar lid van de Raad van Bestuur van de Parnassia Groep. Na ruim 10 jaar in verschillende bestuurlijke functies te hebben gewerkt zal ik meer tijd hebben voor mijnwerk als psychiater. Het wordt dan wel wat minder hectisch en dus is er meer ruimte voor de Kloosterkerk.

Ik kom al vele jaren in de kerk en geniet van de sfeer, de dienst, de muziek. De kerk staat letterlijk en figuurlijk midden in de stad. En het is een veel gehoorde wens dat de kerk meer openstaat voormensen die om uiteenlopende redenen de kerk zoeken. Deze tijd vraagt om bezinning, stilstaan bij de grote zorgen en het vinden van reflectie tussen het lawaai van alle dag. Ik hoop dat we daar dekomende tijd, met uw hulp, enige stappen in kunnen zetten.

Marc Blom
Voorzitter van het Algemeen Bestuur van de Kloosterkerk