In november wordt in de Kloosterkerk de vijfde serie van Preek van de Leek gehouden. Spraakmakende mensen gaan als leek voor in een kerkdienst. Zij schrijven hun eigen preek, geven zelf invulling aan de liturgie en kiezen muziek, die daar bij past, nu eens vertrouwd, dan weer verrassend.

Op 17 november zal Liesbeth Zegveld (mensenrecht-advocaat uit Amsterdam) voorgaan. In haar dienst zal zij zich richten op het verhaal van de barmhartige Samaritaan en de vraag wat er gebeurt als iemand in nood, ook als je hem/haar niet kent, een beroep op je doet?
De week erna, op 24 november, is het woord aan Hugo de Jonge (minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en vice-premier). Bij hem zal Psalm 8 centraal staan: over de nietigheid én de grootsheid van de mens, die beeld van God wordt genoemd.

De toegang is vrij, maar er is wel een collecte.

De diensten beginnen telkens om 17.00 uur in de Kloosterkerk. Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken en na te praten. Van harte welkom!