Op zaterdag 13 mei vindt de 44e editie van Festival Dag in de Branding plaats. Festival Dag in de Branding is een van de meest toonaangevende festivals voor nieuwe muziek in Nederland. Vier keer per jaar organiseert het festival een programma van één dag op verschillende locaties in Den Haag.

Het thema van het festival is ditmaal American Mavericks: Amerikaanse componisten die niet bevreesd waren een geheel eigen koers te varen. Eén van de concerten van het festival op zaterdag 13 mei vindt in de Kloosterkerk plaats om 16.30u. Daar klinken werken van de Amerikaanse componisten Morton Feldman en Pauline Oliveros. Hoofdmoot van het programma is het orgelwerk Principal Sound van Morton Feldman, wat Geerten van de Wetering zal uitvoeren. Een stuk waarin Feldman op de rand van de stilte het besef van tijd doet verdwijnen.
Kaarten voor dit losse concert zijn aan de deur te koop á €10,-. Een passe-partout voor alle concerten op deze dag en meer informatie zijn te verkrijgen via www.dagindebranding.nl