Op zondag 24 september aanstaande organiseren de Duinzichtkerk en de Kloosterkerk in Den Haag een ‘Meezingconcert’ met liederen van Huub Oosterhuis. In dit concert worden, samen met het koor van Ekklesia Amsterdam, solisten en instrumentalisten, onder leiding van Tom Löwenthal, tien liederen van Oosterhuis gezongen: over de bijbelse hoop op ‘deze wereld anders’: zonder slavernij, oorlog, klimaatcrisis, zonder armen en vluchtelingen.
Vervolgens zal Uitgeleid worden uitgevoerd. Uitgeleid omvat een serie teksten die Huub Oosterhuis in 2018 schreef. Tom Löwenthal schreef er de muziek bij. Centraal daarin staat deze tekst uit Leviticus: ‘Als je broeder diep is weggezakt, zal jij hem vasthouden, hij zal overleven naast jou’. Die woorden staan geschreven als ‘roeping, opdracht en zegen’ voor de gemeente, ‘om ze te heugen, om ze te doen’.

Dit bijzondere concert ter nagedachtenis aan Huub Oosterhuis vindt plaats op zondag 24 september van 16 – 18 uur in de Kloosterkerk . Rienk Lanooy, predikant van de Kloosterkerk, is gastheer. De verbindende teksten worden verzorgd door Kees Kok en Ad van Nieuwpoort.

Toegang voor dit bijzondere Meezingconcert is € 15 (inclusief programmaboekje en drankje na afloop). Tickets te verkrijgen via deze link.
Na afloop is er een boekentafel met het boek Uitgeleid met een essay van Huub Oosterhuis en de tekst en CD van Uitgeleid. Ook is Uittocht, laatste gesprekken met Huub Oosterhuis van Ad van Nieuwpoort verkrijgbaar.