Licht in de morgen door Huub Oosterhuis en Ton Schulten

Toen Huub Oosterhuis het museum van Ton Schulten in Ootmarsum bezocht en diens werk in al zijn kleurenpracht bekeek, raakte het hem dat de mens afwezig is op de schilderijen.

Dit inspireerde Oosterhuis tot het schrijven van een geëngageerd en ontroerend verhaal over de onzichtbare mens in onze maatschappij.

De krachtige, beeldende taal van de dichter versmelt met het uitgesproken kleurenpalet van de schilder, wat een indrukwekkende lees- en kijkervaring oplevert.

Voor mensen die
van U verlaten zijn,
voor allen die hun lot
niet kunnen dragen,
voor hen die weerloos zijn
in de handen van de mensen.
Voor uw naamgenoten
in ons midden:
vluchtelingen, vreemden,
wees niet niemand.

Huub Oosterhuis (1933), theoloog en dichter, werd in 1964 tot priester gewijd. Hij publiceert met grote regelmaat teksten: liederen en gebeden voor een nieuwe liturgie, theologische essays en vrije poëzie. Vanaf 1965 is hij verbonden aan de Ekklesia Amsterdam.

De Bibliotheekcommissie

Catalogus bibliotheek Kloosterkerk

U kunt de catalogus van de bibliotheek van de Kloosterkerk raadplegen op de website van de Kloosterkerk.