Kloosterkerkkamp 2019

In het weekend van 13 tot en met 15 september is de jeugd met elkaar op kamp geweest. Voor de Jeugdkapel en de Crypt begon het kamp al op vrijdagavond. Heerlijk rustig, beetje chillen en een spelletje ‘Weerwolven’. Zaterdagmorgen kwamen de kinderen erbij.

Dit jaar waren we te gast op het terrein van Scoutcentrum Rotterdam in Capelle aan den IJssel. Een stukje groen te midden van allerlei bebouwing.

Een groot terrein met veel grasvelden, sloten vol met kroos en een brug, die half in het water ligt en vraagt om vanaf te springen dan wel vanaf te vallen, een kampvuur plaats en veel ruimte om te rennen en te spelen. De kinderen hebben vlotten gebouwd.

Een jongensvlot en een meisjesvlot, allebei op geheel eigen wijze gebouwd en allebei stevig genoeg om mee te varen. De jongeren hebben schatten gezocht en gevonden met behulp van GPS (geocache). ’s Avonds werd er bingo gespeeld met mooie prijzen en hebben we bij het kampvuur naar een kampvuur verhaal geluisterd en marshmallows geroosterd. Zondagmorgen kwam Rienk op de fiets (!) naar ons toe en hadden we een bijzondere viering.

Het was prachtig weer en we kijken terug op een gezellig, mooi en warm weekeinde. Volgend jaar weer!

Nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Op zondag 22 september jongstleden werd tijdens de dienst de aftrap gegeven voor de viering van het 100 – jarig bestaan van de Kloosterkerkgemeente. Onze aanwezige jeugd heeft daar letterlijk een steen(tje) aan bijgedragen. Na de dienst konden zij ook nog genieten van heerlijke zelfgemaakte taarten, cakejes en koekjes.

Nog meer leuk nieuws is dat we Arjan van Nijnatten weer mogen verwelkomen als leiding van de Bovenbouwgroep (Cryptgroep) Wij wensen hem veel plezier toe.

Agenda

6 oktober startbijeenkomst Jeugdkapel(12-15) om 10.00 uur in de crypt van de Kloosterkerk

18 oktober startbijeenkomst Bovenbouwgroep (Crypt groep) vanaf 20.00 uur in de Kloosterkerk

15 november Sirkelslag kids in de Kloosterkerk (houd de Nieuwsbrief en de website in de gaten voor meer informatie).