ZONDAG 3 JUNI 2018

2e zondag na Pinksteren

Voorganger: ds. Ad van Nieuwpoort

Ouderling van dienst: Marchien Holtrop

Organist: Geerten van de Wetering

 

We gaan deze zondag van bitter naar zoet. Wat te doen als bitter water het enige is dat je te drinken krijgt? Bitterheid als bron van leven is geen leven, zo blijkt al snel. Je hebt iets anders nodig. Misschien wel een woord dat zegt: dit is het niet. Dit is niet de bedoeling. Houd nog even vol want het zoete komt. Leef daarmee! Houd je daaraan vast. Tegen de klippen op. Een woord dat tegengif biedt tegen de bitterheid.

Ds. Ad van Nieuwpoort is predikant te Bloemendaal en Overveen.

Bij de kinderdiensten

Bij de kinderdiensten staan we de periode tot aan de zomer stil bij het thema water. Al- lerlei verhalen passeren de revue. In al die verhalen heeft water weer een andere rol en betekenis. Vandaag beginnen we bij het begin. Toen het water en het land gescheiden werden…

De oudste kinderen horen hier vanmorgen een Godly Play-verhaal over. Zij blijven in de Godly Play-ruimte tot het einde van de dienst. Na afloop van de dienst kunt u uw kind daar ophalen.
Ook de viering van de jongeren van de Jeugdkapel heeft dezelfde thematiek. Zij komen tijdens de dienst bij elkaar in de Crypt.

In de Apostelkapel staat een kaarsentafel. U kunt daar een kaars aansteken voor iets wat u bezighoudt, of voor iemand die in uw gedachten leeft. Bij de ingang zijn knielkussens beschikbaar.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.
Wilt u zo vriendelijk zijn het geluid van uw mobiele telefoon uit te zetten.
Het is niet toegestaan tijdens de dienst te fotograferen.

De verdere agenda en overige informatie vindt u achterin de liturgie