ZONDAG 14 OKTOBER 2018
Diaken: Herman Fledderus
Organist: Geerten van de Wetering

Bij de dienst

Vandaag neemt een aantal kinderen afscheid van de kinderdiensten. Zij stappen ‘Over de rivier’ zoals dat ritueel in de Kloosterkerk is gaan heten. Ondertussen gaan we verder in de voetsporen van Abraham en Sara, hoewel… we zetten vandaag een kleine stap terug naar het begin van hoofdstuk 18, waarin Abraham en Sara bezoek krijgen van een driemanschap. Wie het zijn/is blijft ongewis. Niettemin worden ze gastvrij onthaald en hun boodschap is duidelijk: de toekomst gaat open, er komt een kind. Maar zien Abraham en Sara dat ook zo?

Bij de kinderdiensten:

Alles is alweer van start gegaan. De kinderen gaan naar school en de sportclubs draaien weer op volle toeren. Ook in de kerk starten we alles weer op en aanvaarden de reis van het nieuwe seizoen. Er zijn veel bijbelverhalen waar reizen ook in centraal staat. De verhalen van Abraham en Sara staan deze periode centraal. De jongste kinderen gaan met één zo’n verhaal aan de slag.

De oudste kinderen horen hier een toepasselijk Godly Play-verhaal bij. Zij blijven in de Godly Play-ruimte tot het einde van de dienst. Na afloop van de dienst kunt u uw kind daar ophalen.