ZONDAG 14 APRIL 2019
Organist: Geerten van de Wetering
Ouderling: Maria Haslinger-Maalman

Bij de dienst:

Met de dienst van Palmzondag begint de Stille Week. Het feestelijke van de intocht mengt zich met de dreiging van het naderend einde. De kleur van intrede (rood) verandert tijdens de dienst dan ook in paars, de kleur van de inkeer, de kleur van de gehele Veertigdagentijd. Vandaag vervolgen we het spoor dat het evangelie naar Johannes trekt aan de hand van de naamloze personages. Na de hofdienaar, de vrouw aan de bron, de blindgeborene en de overspelige vrouw gaat het vandaag om de bekendste onbekende. Hij wordt aangeduid met: ‘de discipel die Jezus liefheeft’ en hij komt meer dan eens aan het woord in de verhalen. Wie was hij en wat is zijn rol in het evangelie?

Bij de kinderdiensten:

Het is Palmzondag, daarin spelen de kinderen een bijzondere rol. Aan het begin van de dienst komen zij met Palmtakken de kerk binnen om de intocht van Jezus in Jeruzalem uit te beelden. Daarna gaan ze in de Crypt aan de slag met het maken van Palmpaasstokken, die ze voor het eind van de dienst in optocht de kerk indragen.

De jongste en oudste groep gaan aan het begin van de dienst naar de Crypt en komen voor het einde van de dienst terug in de kerk.

De kinderen zijn bij aanvang van de dienst welkom in de hal van de kosterswoning van waaruit zij aan het begin van de dienst de kerk binnentrekken