– ZONDAG 23 december 2018 –
4e Adventszondag ‘Rorate Coeli’ – ‘Dauwt, hemelen’ (Jes 45,8)
Voorganger:ds. G.J. van Aller
Ouderling: Sanne ten Bokkel Huinink
Organist: Geerten van de Wetering

Bij de dienst

Op deze vierde zondag van de Advent komen in de lezingen twee indringende vragen aan bod. Allereerst klinkt in de Psalm een vertwijfeld roepen naar God: Waarom hebt U zich van ons afgewend – als herder, als wijngaardenier, als vader? Net zoals wij mensen elkaar soms kunnen teleurstellen doordat verwachtingen niet, of anders uitkomen. Hoe behoud je het vertrouwen in de relatie als die onder druk staat?
Vervolgens wordt in de lezing uit Johannes ook ons vertrouwen op de proef gesteld: zouden wij de Messias eigenlijk wel herkennen als Hij onder ons komt? Of zouden wij Hem afwijzen? Onder die spanning staat deze laatste Adventszondag – ‘reeds daagt het in het Oosten’ – en de vraag aan ons is hoe we het uithouden zolang het Licht nog niet ten volle uitbreekt.

In de Apostelkapel staat een kaarsentafel. U kunt daar een kaars aansteken voor iets wat u bezighoudt, of voor iemand die in uw gedachten leeft. Bij de ingang zijn knielkussens beschikbaar.
Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. De agenda en overige informatie vindt u achterin de liturgie