Het is even wennen voor ons allemaal. Jullie zijn natuurlijk gewend om op deze plaats een stukje te lezen van de hand van onze jeugdpastor Peter van der Beek. Nu hij afscheid genomen heeft, zullen de jeugdouderlingen deze taak van hem overnemen.

Op vrijdag 16 november hebben we met 4 kinderen deelgenomen aan Sirkelslag Kids. Dit is een landelijke competitie, waarbij kinderen van verschillende kerkgemeenten het ‘live’ tegen elkaar opnemen. Zij doen dit door doe- en denkopdrachten uit te voeren, die dan door de begeleiders beoordeeld worden. De avond was ondanks de kleine opkomst (en misschien wel dankzij de meegebrachte kruidnootjes) erg gezellig en geslaagd.

Afgelopen zondag 18 november hebben we na de dienst en met pijn in ons hart afscheid genomen van onze jeugdpastor Peter van der Beek. De kinderen zijn in de weken voorafgaand aan deze dag tijdens de kinderdiensten druk bezig geweest met het versieren van een reiskoffer. Peter kreeg de reiskoffer, die gevuld was met cadeaus, na de toespraak van de voorzitter en de jeugdouderling overhandigd. Namens de kinderen, tieners, vrijwilligers en iedereen die hij in de Kloosterkerk heeft geïnspireerd met zijn aanwezigheid en enthousiasme, willen wij Peter van der Beek hier nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet.

De komende periode staan er ook weer een aantal leuke activiteiten op het programma. Op zondag 2 december begint het jaarlijkse adventsproject. De kinderen (4-12) zullen dan in de vier weken tot kerst tijdens de kinderdiensten werken aan een project (waar we nu natuurlijk nog niets over verklappen), dat in zijn volledigheid te bewonderen zal zijn in de dienst op kerstochtend. Op 2 december ontmoeten ook de tieners van de Jeugdkapel (12-15) elkaar weer in de Crypt. Aansluitend zullen we de Diaconie een handje helpen met het inpakken van de cadeaus voor Sinterklaas.

Nog iets om alvast in jullie agenda te noteren is het kinderkerstfeest dat plaatsvindt op zondag 23 december om 16.30uur in de Kloosterkerk. Meer informatie hierover volgt nog.

Met een groet,

Gilbert Laurens