Gedoopt … en hoe nu verder?

Op 7 februari was er een avond over geloofsopvoeding voor ouders met opgroeiende kinderen. De predikant en iemand van het jeugdwerk spraken met ouders over de vraag: “Wat vind jij belangrijk om aan je kind mee te geven?” We wisselden uit welke rituelen je thuis met kinderen kunt doen, per dag, week en door het jaar heen. Kinderen stellen soms ‘moeilijke vragen’, bijvoorbeeld: “Wie is God?” of: “Waar ben je als je dood bent?” Ook als je hier geen antwoord op weet, kan zo’n vraag aanleiding zijn voor een goed gesprek. Ten slotte bekeken we een aantal kinderbijbels en prentenboeken, die het geloof van kinderen kunnen voeden. Een inspirerende avond!

Terugblik thema ‘Groeien’ en vooruitblik 40 dagentijd en Pasen

In de jongste groep hebben we drie Godly Play gelijkenissen verteld, die aansluiten bij het thema ‘Groeien’: de Zaaier, het Mosterdzaadje en de Diepe Bron. In de aanloop naar Pasen gaan we in beide groepen Godly Play verhalen vertellen. We beginnen met het verhaal ‘Geheimenis van Pasen’. Aan de hand van zes paarse puzzelstukken vertellen we over Jezus en het kruis. Als we de puzzel ondersteboven keren, wordt er iets van het mysterie van Pasen zichtbaar… Met Palmpasen zetten we de traditie van het palmpaasstokken maken voort en wat we met Pasen doen, is nog een verrassing.

Museumnacht Kids 16 maart 2019

Op zaterdag 16 maart 2019 is het Museumnacht Kids! In de avonduren gaan de deuren van musea en andere instellingen in Den Haag en Voorburg speciaal open voor alle kids! Ook de Kloosterkerk gaat dan open. Samen met de Doopsgezinde Kerk en de Evangelisch Lutherse gemeente doet de Kloosterkerk mee aan deze Museumnacht Kids. In de kerk zullen allerlei leuke (knutsel)activiteiten zijn met als thema ‘Fantasie’. De kerk zal open zijn van 17.00 tot 22.00 uur. Komt allen!

Meer informatie op www.museumnachtkids.nl

Namens het Jeugdpastoraat,