Jongens waren we – maar aardige jongens. Al zeg ik ’t zelf. We zijn nu veel wijzer, stakkerig wijs zijn we, behalve Bavink, die mal geworden is. Wat hebben we al niet moeten opknappen. We zouden hun wel eens laten zien hoe ’t moest. We, dat waren wij, met z’n vijven. Alle andere mensen waren ‘ze’’. “Ze’’ die niets snapten en niets zagen. “Wat?” zei Bavink, “God? Je praat over God? Hun warme eten is hun God”…

Precies een eeuw geleden begon Jan Frederik Hendrik Grönloh – beter bekend als ‘Nescio’ – met deze beroemd geworden regels zijn boek Titaantjes. Het verhaal, waarin wordt teruggekeken op een episode uit het leven van vijf idealistische vrienden, gaat slechts ten dele op voor de groep jonge schrijvers die zich nu tot u wendt: Of we later veel wijzer – laat staan ‘maller’ – zullen zijn dan nu valt nog te bezien, en ook onze levensstijl is een stuk gangbaarder dan die van de vijf antihelden Koekebakker, Hoyer, Bavink, Ploeger en Bekker.

Toch kan er een parallel getrokken worden tussen ons en de ’titaantjes’: Waar zij proberen hun stempel te drukken op de wereld, zullen wij proberen maandelijks een nuttige bijdrage te leveren aan dit stukje (digitale) papier. We, dat zijn we, met z’n vieren (Kees, Jan Pieter, Anthimis en Tim), gevieren bekend als de Jonge Honden. De alfareu van deze roedel is Lorenzo Dorigo. ‘’Ze’’, dat bent u, die na het bezoeken van de kerkdienst trouw – of minder regelmatig – deze nieuwsbrief leest.

Jan Pieter Lanooij
Ik ben 21 jaar en studeer geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Op dit moment zit ik in mijn tweede jaar bachelor. Vanaf volgend jaar ga ik deze studie combineren met het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daar zal ik orgel gaan studeren. In mijn vrije tijd maak ik ook veel muziek. Zo begeleid ik regelmatig kerkdiensten en koren. Ook geef ik af en toe concerten. Verder hou ik erg van lezen, uitgaan met vrienden en voetbal kijken.

Kees Verhoog
Mijn naam is Kees Verhoog. Jongeman van 22 jaar. Leids student politicologie. Tevens breed, maar toch vooral politiek geïnteresseerd. Geboren in Leeuwarden. Getogen in Den Haag door een katholieke moeder en een hervormde vader. Gedoopt door en vernoemd naar mijn opa, die, gedurende zijn leven, predikant was in Friesland en Antwerpen. U zult van mij horen.

Anthimis Verhoog
De naam is Anthimis Verhoog, achttien jaar en jongere broer van Kees. Omdat ik in september met mijn nieuwe studie begin, heb ik nu een paar maanden veel vrije tijd. Deze vul ik in met werk in een café, sporten, roeien en uitgaan in Delft (waar ik tot voor kort studeerde en in september weer aan de slag zal gaan). We komen al flink wat jaren in de Kloosterkerk, ook toen we nog in Leidschendam woonden. Nu zitten we om de week in de kerkbankjes aan het Lange Voorhout.

Tim van Spanning
Als student geschiedenis en rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en inwoner van Den Haag met veel “sociale verplichtingen” in Leiden, ben ik veel onderweg. Over het Kloosterkerklidmaatschap in spe leest u in het vraaggesprek met mij.

De roedel neemt graag nieuwe teefjes en reuen op in haar groep. Voel je je geroepen om deze groep te versterken, schroom dan niet contact met ons op te nemen (lorenzo@dorigo.nl).