Foto: Monica Stuurop

We zitten midden in de zomerperiode, maar met deze nieuwsbrief kijken we ook alvast uit naar het volgende seizoen. Want als de volgende nieuwsbrief uitkomt, zijn we alweer aardig in de running aan het komen!

Crèche en Kinderdiensten in de zomervakantie

De crèchedienst heeft in de weken van 15 juli – 19 augustus vakantie. U mag zich vrij voelen om met uw kind(eren) in de Ministeriekamer de rust op te zoeken. Later in de viering komen de kinderen daar ook naar toe. Vanaf 26 augustus is er weer leiding aanwezig om uw kind op te vangen.

In de vakantieperiode zijn er korte kinderdiensten tijdens de preek. We lezen een mooi verhaal uit een van de (kinder)Bijbels en de kinderen en de leiding bepalen samen hoe ze daarna de vakantiekinderdienst invullen. De kinderdienst is in de Ministeriekamer, die via de Apostelkapel is te bereiken. De rest van de leiding geniet van deze rustige tijd, om de kinderen vanaf 26 augustus a.s. weer te kunnen zien in een nieuwe serie kinderdiensten.

Kloosterfestival 15+ jongeren, 23 – 26 augustus:

In de vorige Nieuwsbrief gaven wij aan met de 15+ jongeren naar het Kloosterfestival te willen gaan. De jongeren waren op zich enthousiast, maar i.v.m. vakanties, zeil- en muziekkampen kan het dit jaar helaas niet doorgaan. Hopelijk valt het volgend jaar beter en kunnen we met de enthousiasten aan dit inspirerende festival deelnemen.

Leiding Kinderdiensten

De hele zomer lang hebben we rond kunnen hollen, vliegen en spelen. Een periode om weer op te laden en ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Op 26 augustus gaan we tijdens de kinderdienst hiermee aan de slag. Wat was het leukste dat je gedaan hebt? Ben je onderweg God nog ergens tegen gekomen? En waar heb je veel zin in?

De week erop, op 2 september krijgen we bijzonder bezoek. Verschillende dames van twee goede doelen komen bij ons op bezoek. Bij de kinderdiensten collecteren we namelijk ook. Om de zoveel tijd is er een nieuw doel. Dit keer komt Petra van de Kinderwinkel in Den Haag vertellen over haar werk. In Moerwijk, daar zit de Kinderwinkel, doen ze bijvoorbeeld ook veel met Godly Play. Daarnaast komen de dames van Percik bij ons langs. Zij komen vertellen over het goede werk dat zij aan de andere kant van de wereld, in Indonesië, doen.

Ouders, Kinderen, Koffie – 2 september

In de zomerperiode zie je elkaar toch snel een paar weken niet. Na deze paar weken hebben we elkaar weer genoeg te vertellen! De ouders en jeugdouderlingen kunnen, onder het genot van een kop koffie of thee, bijpraten. Na de kerkdienst, rond 11.15 uur, ontmoeten we elkaar in de Apostelkapel.

Ondertussen neemt de Jeugdpastor met de kinderen de taken van een zondagskind door. Alle kinderen zijn hierbij natuurlijk welkom, maar de Zondagskinderen krijgen een speciale uitnodiging. Hoe loop je goed met zo’n brandende kaars? En wat wordt er van jou verwacht tijdens het Heilig Avondmaal? Zo kan iedereen weer up-to-date aan het nieuwe seizoen beginnen!

Jeugdkapel – 2 september

Gelijk na de zomer is het al raak: Jeugdkapel! Net als bij de kinderdiensten trappen we het nieuwe seizoen weer af. Wat heb jij allemaal meegemaakt in de vakantie? Ben je weer opgeladen? Met elkaar verkennen we het reisthema. Wij zijn namelijk niet de eersten die op pad gaan. In de Bijbel reisden ze wat af…

Tijdens deze Jeugdkapel kunnen we ons gelijk mooi voorbereiden op het Tienerkamp, want dat komt er al bijna aan (van 14 – 16 september a.s., zie hieronder)!

Kinderkamp – 15 & 16 september

Het lijkt nog even weg, maar voor we het weten is het alweer zover: het kinderkamp! Van zaterdagochtend 15 september tot zondag 16 september staat het kamp gepland. Met elkaar hopen we op een prachtig weekeinde. Als kamplocatie gaan we weer naar het eiland ‘de Kleine Rug’ in Dordrecht. Binnenkort ontvangt u meer informatie over het kamp. Staat uw kind al te springen? Geef hem/haar alvast op bij de jeugdpastor: p.v.d.beek@kloosterkerk.nl

Tienerkamp – 14, 15 & 16 september

Dit jaar komt er weer een speciaal kamp voor tieners. Dit zal plaatsvinden van vrijdagavond 14 september tot zondagmiddag 16 september, op dezelfde locatie als het kinderkamp. Er is dus een overlap met het kinderkamp, zodat de verschillende groepen met elkaar in contact staan. De vrijdagavond zijn de tieners écht helemaal alleen op het eiland. Zij volgen hun eigen programma. Binnenkort ontvangt u meer informatie. Wilt u uw tiener alvast opgeven? Dit kan bij de jeugdpastor: p.v.d.beek@kloosterkerk.nl