Op zondag 2 september 2018 vindt van 13.00 tot 17.00 uur de volgende editie plaats van het Haags Uitfestival. Dan wordt er in de Kloosterkerk een podium geboden aan vele musici, die eigenlijk allemaal “iets” met de Kloosterkerk hebben, de één van wat dichter bij, de ander van wat verder af. Er wordt uitdrukkelijk ruimte geboden aan jonge musici.

Ook kunt u de indrukwekkende tentoonstelling goed en kwaad – Barbara Broekman kleedt de Kloosterkerk bekijken. De Kloosterkerk organiseert gedurende de zomermaanden tentoonstellingen om het contact tussen mensen onderling, maar ook tussen kerk en stad te vergroten. Dat geeft een grote meerwaarde aan het culturele leven in de stad, aan de interactie tussen kerk en maatschappij.

Ook wie een moment van rust zoekt en graag een kaarsje wil branden, is van harte welkom.

Het is een bijzondere gelegenheid om de prachtige Kloosterkerk te presenteren voor het komende seizoen. Buiten zal een stand staan van de Kloosterkerk, waar mensen informatie kunnen krijgen. Het aardige is dat je kunt in- en uitlopen, op het Lange Voorhout kunt rondlopen, het mooiste “plein” van Europa, en weer terug.

We hopen natuurlijk van harte dat u in groten getale komt meegenieten van de beeldende kunst en van de muziek. Onderstaand treft u het programma:

13.00-13.30 Quatre-mains groep ’s-Gravenhage

13.30-14.00 jong talent van het Conservatorium

14.00-14.30 Geerten van de Wetering, orgel

14.30-15.00 jong strijkerstalent van het Conservatorium

15.00-15.40 Haags Matrozenkoor, dirigent: David van Lith, begeleiding:

Geerten van de Wetering

15.40-16.15 Animoso, kindervoorstelling Carnaval;

Animoso bestaat uit de zangeressen Hadewijch Voorn, Klarijn Verkaart en Yvonne Kok en de pianisten Elsbet Remijn en Claudette Verhulst

16.15-16.30 jong strijkerstalent

16.30-17.00 Beth en Flo, piano met een vleugje theater

Op de website van de Kloosterkerk www.kloosterkerk.nl kunt u uitgebreidere informatie vinden.

Met een hartelijke groet en graag tot ziens,

namens alle medewerkers van de Kloosterkerk aan het Haags Uitfestival:

Maria Haslinger, Consistorie Kloosterkerk