Afgelopen vrijdag 21 oktober om 17.00 uur is de presentatie geweest van het boek van de predikanten van de Kloosterkerk, ds. Margreet Klokke en dr. Rienk Lanooy: Filosofen op de kansel. Negen wijsgeren en de Bijbel – een ontmoeting. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, ds. René de Reuver.

Het boek bevat negen preken uit de in 2014 en 2015 gehouden series diensten ‘(S)Preken over filosofen’. Eén ervan is van de hand van oud-predikant van de Kloosterkerk ds. Pieter Lootsma. Naast de preken zijn er teksten van de besproken filosofen opgenomen, gebeden en ook foto’s van de beelden die kunstenares Eveline van Duyl van de filosofen maakte.

De eerste tweehonderd exemplaren worden in de Kloosterkerk voor 13,00 euro verkocht. Daarna zal de winkelprijs van 16,50 euro worden aangehouden.

kaft-filosofen-op-de-kansel-negen-wijsgeren-en-de-bijbel-een-ontmoeting