Over Adam en Eva, Kaïn en Abel, Noach, Abraham, Mozes, David, Het Hooglied, Jona en Jezus: hoe de Bijbel ons dagelijks leven nog steeds raakt – en wat we daarmee kunnen doen

Bijbelse verhalen zijn van grote invloed geweest op onze cultuur; meer dan veel mensen beseffen. Zij zijn niet het exclusieve bezit van de kerk maar behoren tot het cultureel erfgoed van onze samenleving. In Bijbelse Miniaturen laat Ter Linden op een boeiende en verrassende manier de verborgen boodschappen zien van deze oude verhalen, die hun betekenis voor ons leven en de wereld van vandaag nergens verloren hebben. Bijbelse verhalen zijn geen verslagen van bepaalde gebeurtenissen. Zij bevatten verborgen boodschappen in verhaalvorm, waarmee men elkaar in het oude Israël in moeilijke tijden bemoedigde. Het zijn bouwstenen voor het leven, die vaders en moeders aan hun kinderen meegaven. Dit boek zal zeker bijdragen aan een nieuw verstaan van deze verhalen. “Deze verhalen gelden tot op de huidige dag voor velen in de wereld als een appèl om in déze geest de aarde en alle leven te behoeden, als de enige weg naar een zinvol en vruchtbaar bestaan en een toekomst voor deze wereld. Een heilig appèl waarmee de namen van grote figuren als Abraham en Mozes en Jezus van Nazareth verbonden zijn”, zoals Carel ter Linden zelf schrijft.

Carel ter Linden (1933) was legerpredikant en voorganger in verschillende gemeenten, waaronder de Haagse Kloosterkerk. Ter Linden schrijft poëzie en publiceerde boeken, zoals het veelgelezen boek: ‘Wat doe ik hier in godsnaam’ (2013.)

De Bibliotheekcommissie

U kunt de catalogus van de bibliotheek van de Kloosterkerk raadplegen op de website van de Kloosterkerk: kloosterkerk.nl