Samenleesbijbel. – De Bijbel voor kinderen, om samen te lezen en te beleven. 

De Samenleesbijbel bevat de complete Bijbel: van Genesis tot en met Openbaringen. Kinderen worden aangemoedigd om zelf na te denken en antwoord te geven op de vraag wie God is, of wat een bijbelverhaal te maken heeft met hun eigen leven. Om hen daarbij te helpen, wordt er heldere informatie gegeven over de context van het verhaal en over de wereld en de cultuur van de bijbelse tijd.

In de Samenleesbijbel staan drie verschillende routes die steeds uitdagender zijn. In de routes ga je stap voor stap langs bekende en minder bekende verhalen en teksten uit de Bijbel. Zo leer je de verhalen uit de Bijbel kennen.

Bij elk verhaal vind je extra’s:

  • weetjes met achtergrondinformatie
  • vragen om samen over te praten
  • iets om te doen
  • landkaarten, foto’s of tekeningen
  • soms een lied

In de Samenleesbijbel zelf staan ook themapagina’s. Bijv. Hoe leefden de mensen toen? Hoe zag hun geloof eruit? Wat voor namen bestaan er voor God? Wat is de Bijbel voor boek?  Je vindt er ook themapagina’s over hoe je thuis Kerst, Pasen en Pinksteren kunt vieren of hoe je kunt bidden.

De Samenleesbijbel is voor kinderen tussen 8 en 12 jaar en hun (groot)ouders of opvoeders. Deze Bijbel is ook geschikt voor kinderen om zelf op ontdekkingstocht te gaan door de Bijbel.

Het is een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap en gemaakt samen met JOP ( Jeugdorganisatie van de PKN) en uitgeverij Royal Jongbloed.

De Bibliotheekcommissie