Op de bibliotheektafel vindt u ’s zondags in deze tijd vooral boeken voor de advents- en kersttijd én de nieuwe aanwinsten, die in de vorige nieuwsbrief zijn vermeld. Ook het door Rienk Lanooy genoemde recente boek van Tomáš Halík “Niet zonder hoop” is inmiddels in de collectie opgenomen.

In deze nieuwsbrief aandacht voor een klein, maar fijn kerstboekje.

Geborgen en beschermd; het geheim van de kerstengel

Anselm Grün

In dit full colour geschenkboekje gaat Anselm Grün op zoek naar het geheim van de Kerstengel. Rondom de stal van Bethlehem ontmoeten we talrijke engelen, die als gezanten van God een bijzondere rol spelen. Zij verkondigen het geheim van Kerst en waken beschermend over de mensen. Anselm Grün volgt het spoor van deze engelen in het Kerstverhaal en laat zien dat zij nog steeds aanwezig zijn in het heel normale, alledaagse leven van gewone mensen in deze tijd. De Kerstengel wil ons met zijn vleugels beschutten – als je je ogen voor hem opent.

De benedictijn Anselm Grün is een meester in het nabij brengen van bijbelse verhalen. Zijn overwegingen getuigen van goede bijbelkennis en kennis van het menselijk hart.

Anselm Grün (1945) is monnik en hoofdeconoom in de Benedictijnenabdij van Münsterschwarzach (Duitsland) en een van de bekendste spirituele auteurs van Europa. Over de grenzen van confessies heen is hij voor velen een gids en spiritueel pionier en hij behoort vandaag tot een van de meest gelezen christelijke auteurs.

De bibliotheekcommissie

Catalogus bibliotheek Kloosterkerk

U kunt de catalogus van de bibliotheek van de Kloosterkerk raadplegen op de website van de Kloosterkerk. Er wordt gewerkt aan het actualiseren van deze catalogus. Uiteraard kunt u met vragen ‘s zondags terecht bij de bibliotheektafel in de wandelruimte.