VASTEN

Je innerlijke bron vinden

Anselm Grün

De vastentijd wijst ons de weg naar onze innerlijke bron

In deze tijd van duurzaam en bewust leven wordt vasten voor steeds meer mensen een manier van leven, die inspiratie en verdieping geeft.
De veertigdagentijd leent zich er goed voor om structureel met vasten aan de slag te gaan. Door middel van opdrachten, oefeningen en contemplatieve teksten brengt Anselm Grün ons bij onze innerlijke bron, waar wij in contact kunnen komen met ons diepste zelf en waar God zich laat ontmoeten. Met oefeningen om ons lichaam te reinigen, onze innerlijke vrijheid te vergroten en onze geest te vernieuwen.

Het kan een heilzame periode zijn voor degenen die in een kerkelijke gemeenschap vasten, maar ook voor de hele samenleving. De vastentijd maakt het verlangen naar eenvoudig leven in de maatschappij wakker.

Door ons bewust te onthouden – van eten, drinken, tv-kijken, gebruik van internet, auto, roken, voortdurend kopen, enzovoort – oefenen wij ons erin om vrij van bepaalde behoeftes te zijn.
In dit boek doet Grün een paar suggesties voor deze spirituele training.

Catalogus bibliotheek Kloosterkerk
U kunt de catalogus van de bibliotheek van de Kloosterkerk raadplegen.

De Bibliotheekcommissie