Bach Binnenstebuiten

De muziek van Bach inspireert en raakt je in het hart…

De Stichting Cantatediensten Kloosterkerk en de Residentie Bach Ensembles bieden u nu een unieke kans: in het kader van het lustrumseizoen van de cantatediensten vindt een serie van drie workshops rondom de muziek en het leven van J.S. Bach plaats. Deze serie geeft u de bagage om de cantates en passionen van Bach met meer begrip te kunnen beluisteren.

De tweede bijeenkomst is op zaterdag 24 februari a.s. en gaat over de vroegste cantates van J.S. Bach.

16.00 – 16.45 uur bijwonen generale repetitie koor, orkest en solisten

(cantate ‘Aus der Tiefe rufe ich, Herr, zu dir’, BWV 131)

16.45 – 17.15 uur ontmoeting spreker en deelnemers met hapje en drankje

17.15 – 18.45 uur workshop door dr. Arie Eikelboom, organist, muziekwetenschapper en voorheen cantor-organist van de Maranathakerk (Den Haag). Tevens auteur van vele publicaties over de cantates van Johann Sebastian Bach.

De derde en laatste workshop is op zaterdag 17 maart 2018, en wordt geleid door ds. Rienk Lanooy en Jos Vermunt, dirigent van de Residentie Bach Ensembles.