Als je je kind in de Kloosterkerk laat dopen beloof je als ouder(s) dat je je kind zult opvoeden ‘in de geest van het evangelie’. Maar hoe doe je dat? Als je zelf met de christelijke traditie bent opgevoed, kan de vorm waarin dat gebeurde als verouderd aanvoelen. Denk maar aan het bekende liedje ‘Ik ga slapen, ik ben moe’. Dat kent een tweede couplet waar veel ouders niet achter kunnen staan. En bijbellezen aan tafel zoals dat vroeger gebeurde zie je jezelf misschien ook niet doen.

Op één avond ‘gedoopt en hoe nu verder?’ reiken Rienk Lanooy vormen aan, die beter passen bij deze tijd en cultuur. De volgende thema’s komen aan bod: Wat zijn goede kinderbijbels en op welke manier kun je deze een plaats geven in het leven van een kind? Hoe geef je vorm aan rituelen thuis? Hoe ga je om met de moeilijke vragen waarmee een kind je kan overvallen?

De avond is bedoeld voor alle ouders die hun kind lieten dopen in 2016. Andere belangstellenden zijn vanzelfsprekend ook welkom.

Kosten: Aan niet-leden van de Kloosterkerk wordt een gift gevraagd. Voor leden is de avond gratis.

Begeleiding: ds Rienk Lanooy

datum: 16 januari 2018

Tijd: 20.15 – 22.00 uur

Plaats: Crypt van de Kloosterkerk

Aanmelden: kerk.bureau@kloosterkerk.nl

Deel

Groepen

Ziek zijn en God

Een griepje, een flinke verkoudheid: lastig maar gelukkig meestal overkomelijk. Maar wat als je lijf of je geest het voor langere tijd, misschien wel voor altijd, laat afweten. Een aantal jaren geleden werd het...
Lees verder

Rouw op je dak

Het gemis van een levenspartner kan nog zo uitgebreid in allerlei boeken beschreven staan, als je ermee te maken krijgt moet je toch je eigen weg zien te vinden. Er was een tijd dat...
Lees verder