Een griepje, een flinke verkoudheid: lastig maar gelukkig meestal overkomelijk. Maar wat als je lijf of je geest het voor langere tijd, misschien wel voor altijd, laat afweten. Een aantal jaren geleden werd het theoloog Dick Stap duidelijk dat hij medisch gezien niet meer zou genezen. ‘Je moet er maar mee leren leven,’ kreeg hij vaak te horen. Maar er was niemand die hem erbij vertelde hóe je dat moet doen. Ook zijn geloof was hem hierbij niet behulpzaam. Stap merkte hoe veel christelijke theologie uitgaat van het perspectief van de gezonde mens. Zo begon hij een lange zoektocht naar een spiritualiteit van het-niet-meer-beter-worden. Dat resulteerde in zijn boek: Ziek zijn en God.

In de gelijknamige cursus bespreek je dit boek samen met anderen die ziek zijn of zich nauw verbonden voelen met iemand die ziek is. Misschien kan het je helpen bij het zoeken naar een eigen spiritualiteit van ‘leven met ziekte’.

Wanneer je een groep van minimaal vijf en maximaal tien deelnemers bij elkaar kunt brengen, kunnen data en plaats van ontmoeting gezamenlijk worden afgesproken.

Kosten: Aan niet-leden van de Kloosterkerk wordt een gift gevraagd. Voor leden is de cursus gratis.

Deel

Groepen

Gedoopt en hoe nu verder?

Als je je kind in de Kloosterkerk laat dopen beloof je als ouder(s) dat je je kind zult opvoeden ‘in de geest van het evangelie’. Maar hoe doe je dat? Als je zelf met...
Lees verder

Rouw op je dak

Het gemis van een levenspartner kan nog zo uitgebreid in allerlei boeken beschreven staan, als je ermee te maken krijgt moet je toch je eigen weg zien te vinden. Er was een tijd dat...
Lees verder