Hoe lees je de bijbel? Wat hebben de schrijvers ervan willen overbrengen? In welke literaire en gelovige traditie stonden zij en wat hebben hun verhalen vandaag te zeggen? Wat is er bijvoorbeeld bedoeld met het scheppingsverhaal? Hoe krijg je toegang tot de poëzie van de psalmen? Welke ‘verstaanssleutel’ heb je nodig bij het lezen van een profetie? Welke betekenissen kunnen er worden opgeroepen bij namen of begrippen als God, Jezus en de Heilige Geest? Kun je ervaringen in het dagelijks leven daarmee in verband brengen? Wat betekent het om te bidden, wat gebeurt er in een kerkdienst? Is het mogelijk gesteund te worden in de keuzes die je moet maken door een vorm van christelijke ethiek? Hoe beleef je de kerk, als instituut?
De kring ’ABC van de christelijke traditie’ is bedoeld voor mensen met soortgelijke vragen. De leeftijd van de deelnemers varieert elk jaar van 20 tot 80+. Een deel van hen besluit aan het einde van het seizoen op Pinksteren zijn of haar verbintenis met de christelijke traditie te bevestigen door de doop, of door, zoals dat vroeger heette, ‘belijdenis te doen’. De groep bestaat uit maximaal 25 deelnemers. De begeleiding is in handen van ds. Jessa van der Vaart en ds. Rienk Lanooy.

20.15 – 22.00 uur.

2018: woensdag 19 september, 3, 17 en 31 oktober, 7 en 21 november, 19 december
2019: woensdag 16 en 30 januari, 6 en 20 februari, 6 en 20 maart, 3 en 24 april, 15 mei en zaterdag 1 juni
en voor wie met Pinksteren (zondag 9 juni) z’n verbintenis met de christelijke traditie wil bevestigen of gedoopt wil worden,