Kerstnacht – het eenzaam zwerven der gedachten
rondom het oud verhaal, het nimmer uit te spreken
verlangen naar het heldere zingen in de nacht en
het opgaan van de ster, een lichtend teken.
Ida Gerhardt

Vierde advent: zondag 23 december 10.00 uur, voorganger ds. G.J. van Aller

Kinderkerstfeest: zondag 23 december 16.30 – 17.30 uur: ds Rienk Lanooy vertelt het kerstverhaal. In een sfeervol versierde en met kaarsen verlichte kerk zingen we met elkaar bekende kerstliederen. Na afloop zal er warme chocolademelk worden geschonken en worden rozijnenbroodjes uitgedeeld. Ook ouders, grootouders, vriendjes en buurkinderen zijn van harte welkom!

Kerstnacht: maandag 24 december 22.30 uur: Kerstnachtdienst, voorganger ds. Rienk Lanooy met medewerking van het Residentie Kamerkoor

Kom op tijd. De kerstnachtdienst wordt, gelukkig, de laatste jaren druk bezocht. Enkele malen moest de kerk worden gesloten omdat het maximaal aantal toegestane bezoekers werd bereikt. Wij raden u daarom aan op tijd te komen. De deuren openen om 21.30 uur. Houd u er ook rekening mee dat het op kerstavond in Den Haag betaald parkeren is.

Eerste kerstdag: dinsdag 25 december 10.00 uur: Kerstmorgendienst, ds. Rienk Lanooy, met medewerking van het Kloosterkerkkoor.

Kerkdienst met cantate: zondag 30 december 10.30 uur: dienst met cantate BMW 122 Das neugeborne Kindelein. Uitvoerenden zijn het Residentie Bachkoor en Residentie Bachorkest o.l.v. Jos Vermunt. Voorganger ds. Rienk Lanooy.

Vesper oudjaar: maandag 31 december 19.30 uur: Oudejaarsavondgebed, voorganger ds. Rienk Lanooy.

afbeelding: Françoise Stoop, Compositie op Grove Jute 57 (acryl op jute) 1977 te zien in de Kloosterkerk, in de advents- en kerstperiode 2018/19